Lijkt het je leuk om in een (internationaal) restaurant, café of andere horecazaak in de bediening te werken? Dan is de functie gastheer/-vrouw misschien iets voor jou. Het is een veelzijdige functie. Wat je voornamelijk doet is je werkzaamheden, producten en diensten afstemmen op de wensen van de gast. Je stelt je flexibel op door de onvoorspelbaarheid en de onverwachte werkdruk. Je ontvangt gasten, adviseert hen en neemt bestellingen op. Je maakt drankbestellingen klaar en serveert deze met de maaltijden uit. Je probeert er altijd een optimale beleving van te maken voor je gasten en je houdt het commerciële belang in het oog. Ook reken je af en ruim je op.

Met het diploma Gastheer/-vrouw kun jij aan de slag als gastheer/-vrouw in de horecabranche of doorstromen. Je kunt binnen je opleiding, maar ook op de arbeidsmarkt verticaal doorstromen naar Zelfstandig werkend Gastheer/-vrouw of Bartender. Horizontaal kun je op de arbeidsmarkt doorstromen naar Medewerker Fastservice.