Wij serveren jou
Wil jij leermiddelen of examens bestellen, benieuwd naar onze complete aanbod of de nieuwe kwalificatiedossiers? Wil je weten wat je moet doen als je je diploma kwijt bent? Gebruik dan deze 'direct naar' links.
De nieuwe MBO Kwalificatiedossiers
Lees en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen vanuit SVH
Productmagazine
Benieuwd naar onze complete assortiment?
Leermiddelen en examens
Bekijk ons aanbod in de webshop
Diploma & Register
Diploma kwijt of wil je weten of je in het register staat?
Hoe kunnen we je helpen?
We helpen je graag zo gericht mogelijk! Maak hieronder een keuze zodat we de website op jouw behoeften kunnen serveren.
Student
Ben je opzoek naar een opleiding of ben je student binnen de hospitality? Ga naar de omgeving voor studenten. Hier vind je alle leermiddelen voor jouw opleiding, vraag je een SVH Diploma aan en vind je alle informatie rondom verschillende vakgebieden en specialisaties in de hospitality.
Medewerker
Ben je een medewerker in de hospitality? Ga naar de omgeving voor medewerkers, want als medewerker in de hospitality ben je nooit uitgeleerd. Je vindt hier alle essentiële informatie om van jouw carrière een succes te maken.
Ondernemer
Ben je ondernemer of leidinggevende? Ga naar de omgeving voor ondernemers en leidinggevenden. Ontdek hier alle essentiële informatie, om je als ondernemer of leidinggevende verder te brengen. Je hebt alles binnen handbereik voor succes.
Opleider
Als opleider ben jij goud waard voor de hospitality! Ben je opleider? Ga naar de omgeving voor opleiders. Ontdek hier alle middelen die SVH jou te bieden heeft om de vakbekwaamheid van jouw studenten of cursisten naar een hoger niveau te tillen.
Nieuws
Lekker500 vaart eigen koers: een nieuwe nummer 3, 13 nieuwe namen in de top-100 en maar liefst 66 nieuwkomers
De gloednieuwe 2026 editie van dé restaurantgids van Nederland, Lekker500, laat zien dat de Nederlandse gastronomie springlevend is. Met Brut172 van Hans van Wolde opnieuw op nummer één, een indrukwekkende nieuwe nummer 3 en een recordaantal van 66 nieuwkomers in de gids, is deze editie een ode aan creativiteit, ondernemerschap, doorzettingsvermogen én de bediening.
Sanne Poppen van restaurant The Millèn wint Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2025
Sanne Poppen van restaurant The Millèn in Rotterdam is uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2025. Deze eervolle prijs voor jong gastvrijheidstalent werd dit jaar voor de 24e keer uitgereikt. Perry Heneweer van Merlet in Schoorl werd tweede en de derde prijs ging naar Sophie Pauws van Maeve in Utrecht. De bekendmaking vond plaats op 3 november 2025 tijdens de lancering van restaurantgids Lekker500 editie 2026.
SVH onthult Top 10 wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2025/2026
Vrijdag 31 oktober 2025 maakte Stichting Vakbekwaamheid Hospitality (SVH) de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2025/2026 bekend. Er werden dit jaar 52 erkende leerbedrijven genomineerd. Met de bekendmaking van de Top 10 is de eerste fase van de wedstrijd afgesloten. Eind november wordt bekend welke van deze leerbedrijven zich hebben geplaatst voor de Top 3.
SVH en Greendish lanceren nieuwe online Academy over duurzaam en gezond eten voor foodprofessionals
SVH en Greendish introduceren samen de vernieuwde Greendish Academy: een uitgebreide online leeromgeving op het platform SVH Horecatalent. De Academy helpt foodprofessionals in horeca, catering en zorg om hun menu’s te verduurzamen én aantrekkelijk te maken voor gasten.
