Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.
Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.
Op woensdag 10 juli is ons kantoor gesloten vanwege een bedrijfsactiviteit. Mail je vraag naar info@svh.nl of stel je vraag via de chat. Donderdag 11 juli staan we weer voor je klaar. Excuses voor het ongemak.
De SVH meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.
Welkom in de omgeving voor opleiders! Hier is het mogelijk om via de actie aan de rechterkant (project)examens te bestellen of als SVH Leermeester+ de SVH Praktijkbewijzen aan te vragen als je bent ingelogd én de juiste rechten hebt. Wil je ook (project)examens bestellen of SVH Praktijkbewijzen aanvragen? Neem dan contact met ons op.
SVH organiseert verschillende activiteiten voor de horecabranche.
Hotel Des Indes start een eigen bedrijfsacademy met SVH e-learning. Onze directeur Ricardo Eshuis ging bij ze langs om het bijbehorende muurschildje te overhandigen en ze te feliciteren.
SVH en Kookstudio Thorn delen een primeur. De allereerste groep cursisten van de SVH Plant-based chef opleiding in Nederland heeft op 3 juli hun diploma in ontvangst genomen. Na een intensieve vakopleiding van ruim 35 weken, met de focus op de eiwittransitie, zijn alle bereidingstechnieken van plantaardig koken behandeld. De cursisten hebben geleerd om smaakvolle en voedzame plantaardige gerechten te creëren.
Kom je ook naar de landelijke Dag van de Leermeester donderdag 10 oktober 2024 in Nieuwegein? Voor alle leermeesters in de horeca en hospitality. Een gratis event waar de leermeester centraal staat!
De inschrijving voor de prestigieuze kookwedstrijd Bocuse d’Or is geopend. Bocuse d’Or is dé gastronomische competitie van de wereld. Maximaal vijf kandidaten gaan de strijd met elkaar aan tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d’Or maandag 23 september 2024 tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam.
Een positiviteitsgoeroe met een groot hart voor de horeca, zo zou je Izabella Mendes, de altijd goedlachse en stralende medewerker van restaurant Recht in Apeldoorn kunnen omschrijven.
Op vrijdag 19 april is Franke Osinga (33), keukenchef van Restaurant De Treeswijkhoeve** in Waalre, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Franke heeft met het afleggen van een zeer geslaagde Meesterproef een kroon op zijn carrière gezet: SVH Meesterkok worden. Na zijn inauguratie, die later dit jaar plaatsvindt, mag Franke Osinga zich de 151ste SVH Meesterkok van Nederland noemen. De Treeswijkhoeve is hiermee het enige restaurant in Nederland waar 2 SVH Meesterkoks werkzaam zijn. Eigenaar en SVH Meesterkok Dick Middelweerd behaalde in 1990 zijn Meestertitel.
Quinten Chap en Rosanna Bos van team Sterklas ROC van Amsterdam hebben de eerste CuliQuiz School Battle gewonnen, die plaatsvond in het H20 eSports Stadium in Purmerend. Deze spectaculaire spelshow, gepresenteerd door Tjitze van der Dam en Sita Vermeulen, daagde de culinaire kennis van de tien best gekwalificeerde ROC-teams uit, die zich via voorrondes en een halve finale hadden gekwalificeerd.
Na een intensieve theorieronde en een proeftechnisch gedeelte heeft de jury van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs de tien deelnemers geselecteerd die doorgaan naar de finale. De toptalenten streden op maandag 15 april 2024 tegen elkaar in deze prestigieuze wedstrijd voor gastvrijheidstalent tussen de 20 en 26 jaar.
Op 10 april ondertekenden SVH en PROVSO.WORKS een samenwerkingsovereenkomst. Aanleiding is de ontwikkeling van HACCP-lesstof in de WerkVerkenner, het online les- en leerplatform van PROVSO.WORKS. Hiermee is het behalen van een HACCP-certificaat binnen handbereik voor leerlingen in het PRO- en VSO-onderwijs.
Maandag 15 april zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2024. De eerste editie sinds 2019 van deze jaarlijkse vakwedstrijd en werd ook nog eens voor de tiende keer gehouden. In totaal hebben 70 jonge koks en gastheren en -vrouwen meegedaan.
Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.