Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden en privacyverklaring voor meer informatie.
Sluit

Examens

Het examen SVH Bedieningsassistent kun je alleen afleggen in combinatie met een opleiding. Ben je een docent of opleider en wil je projectexamens afnemen? Ga dan naar de pagina Voor Opleiders.

Het is een praktijkexamen waarin theorie-onderdelen zijn geïntegreerd. Je wordt geëxamineerd op de competenties en vaktechnieken die betrekking hebben op jouw werkzaamheden als Bedieningsassistent. Het generieke deel van het kwalificatiedossier, waaronder taal, rekenen en loopbaan en burgerschap, wordt niet geëxamineerd. Het examen duurt 150 minuten.

Benieuwd hoe een examen SVH Bedieningsassistent eruit ziet? Bekijk dan onderstaande video. 

Het examen
Je moet een werkformulier invullen, een tafel voor twee gasten gereedmaken, een couvert voor twee gasten opdekken, gasten verwelkomen en placeren, bestellingen opnemen en serveren, afscheid nemen van de gasten en de tafel afruimen. Exameneisen die onder andere terugkomen in het examen zijn het poleren van glazen en bestek, een standaardcouvert indekken, bestellingen transportklaar maken en verschillende draagmethodes hanteren. Ook word je beoordeeld op het maken van een planning, hygiënisch werken en werkhouding. Je voert de opdrachten uit binnen een vooraf gestelde tijd.

Het geheime ingrediënt dat ben jij.