Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden en privacyverklaring voor meer informatie.
Sluit

Examens

Leermeester

Je kunt het SVH Diploma Leermeester behalen door drie examens succesvol af te leggen: het examen Leermeester Theorie, het examen Leermeester Coachen & Begeleiden en het examen Leermeester Portfolio. Het examen Leermeester Theorie kun je als computerexamen of als mondeling examen afleggen.

Als je geslaagd bent voor een van de examens, ontvang je een SVH Certificaat Leermeester. Heb je alle drie de examens gehaald, dan ontvang je automatisch het SVH Diploma Leermeester. Het SVH Certificaat Leermeester is 24 maanden geldig, vanaf de datum die op het certificaat vermeld staat. Dit betekent dat je binnen 24 maanden na die datum ook de overige certificaten SVH Leermeester behaald moet hebben om het SVH Diploma Leermeester te krijgen. Is je SVH Certificaat Leermeester niet meer geldig, dan moet je opnieuw examen afleggen.

Het SVH Diploma Leermeester is ontwikkeld in samenwerking met de horecabranche en wordt erkend door alle belangrijke branchepartijen. Bovendien voldoen de examens van SVH aan de eisen van de Stichting Examenkamer.

Lees meer Sluiten
Cursus incl. examen
Branche-erkende opleidingen

Om je goed voor te bereiden op de examens Leermeester adviseren we je om een cursus te volgen met aansluitend een examen bij een branche-erkende opleider.

Kies opleider
Computerexamen
Leermeester Theorie

Je kunt het computerexamen op meerdere locaties in Nederland doen.

Maak een afspraak
Mondeling examen
Leermeester Theorie

Doe je het examen liever mondeling of heb je moeite met (begrijpend) lezen? Dan kun je in Zoetermeer een mondeling examen in het Nederlands doen.

Maak een afspraak
Portfolio
Leermeester Portfolio

Dit examen bestaat uit het maken en inleveren van een volledig praktijkopleidingsplan, inclusief een bedrijfs- en leerlingprofiel.

Maak een afspraak
Coachen en Begeleiden
Leermeester Coachen en Begeleiden

Bij dit examen moet je in een rollenspel aantonen dat je in staat bent om een manuele of communicatieve vaardigheid aan te leren aan een leerling.

Maak een afspraak
Oefenvragen
Leermeester Theorie

Wil je een indruk krijgen van de vraagstelling en het taalniveau van het examen SVH Leermeester Theorie? Dan kun je alvast oefenen met een aantal oefenvragen.

Oefenvragen
 

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.