SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.
De SVH meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.
Welkom in de omgeving voor opleiders! Hier is het mogelijk om via de actie aan de rechterkant projectexamens te bestellen.
Ben je student en wil je jouw boeken rechstreeks via SVH bestellen?
Het theorieboek SVH Leermeester bestaat uit acht hoofdstukken:
1. Geef je kennis en vakmanschap door!
2. Opleiden doe je samen
3. Wat je moet weten over het onderwijs
4. Wie is de leerling?
5. Goede communicatie
6. Het overbrengen van kennis
7. Opleiden in de praktijk
8. Een aantrekkelijk leerbedrijf zijn
Per hoofdstuk zijn er een aantal weblinks en films beschikbaar.
In onderstaand overzicht kan je deze bekijken:
1. Geef je kennis en vakmanschap door!
• Weblink: Profiel Praktijkopleider
2. Opleiden doe je samen
• Weblink: Bpv-protocol
• Animatie: Leren in de praktijk
• Weblink: Stagemarkt.nl
• Weblink: Veilige werkplek
• Film: Chef-koks creëren gerechten met de Coolsingel spar siroop
• Animatie: SVH staat achter de Nederlandse horeca
3. Wat je moet weten over het onderwijs
• Animatie: Vernieuwing vmbo LOB
• Film: Praktijkleren Manager/ondernemer horeca
• Weblink: Arbowet:en werktijden
• Weblink: Subsidieregeling praktijkleren
4. Wie is de leerling?
• Film: Waarom de puberteit klote is
• Film: Wat gebeurt er in de hoofden van pubers?
5. Goede communicatie
• Animatie: Wat is communicatie?
• Animatie: Het communicatiemodel
• Film: Het feedbackgesprek
• Film: Effectief vragen stellen
• Film: Wervingsfilm Het Hooihuis
• Weblink: Checklist Opstellen van een functieprofiel
• Weblink: Sollicitatiegesprek
• Weblink: Artikel 199 vragen voor een succesvol selectiegesprek
• Weblink: Tips voortgangsgesprek
6. Didactische vaardigheden
7. Opleiden in de praktijk
• Film: Het ABC van medewerkers motiveren
• Film: Stop met motiveren
8. Een aantrekkelijk leerbedrijf zijn
• Film: Reflectieve Cyclus van Korthagen
SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.