Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Online leeromgeving SVH Kok en SVH Gastheer/-Vrouw live!

16 aug. 2017

Kok en Gastheer/-Vrouw zijn praktische beroepen. Je leert het vak niet door alleen een boek te lezen, maar er is wel theoretische kennis nodig. De nieuwe SVH-methodes bieden de theorie op inspirerende wijze aan, door bijvoorbeeld jonge, succesvolle vakmensen aan het woord te laten en SVH Meesters hun kennis te laten delen.

Samen met vakmensen uit de branche zijn de nieuwe examens en leermiddelen ontwikkeld.In die nieuwe methodes worden boeken, werkboeken en een online leeromgeving gecombineerd tot een leermiddelenmix. In de online omgeving wordt de praktijk naar de school gehaald met pakkende films en verhaallijn. Deze leermiddelenmix leidt studenten van een theoretische basis naar een geoefende prestatie en uiteindelijk een compleet zelfstandige uitvoering.

Waarom we dit doen? Omdat werken in de horecabranche gaaf is. De branche verandert continu en de lat ligt steeds hoger. De gast stelt steeds hogere eisen. Ondernemers zien specifieke wensen en spelen daar op in. Zo zetten ze steeds meer uiteenlopende bedrijfsformules neer én vragen ze vaker om gespecialiseerde medewerkers. De nieuwe methodes van SVH voorzien in de behoeftes van de branche. Ze geven medewerkers een stevige basis mee, waarmee deze starters, hobbykoks of volwassenen die zich, na een carrière in een andere richting willen laten omscholen, een betere positie kunnen innemen op de arbeidsmarkt. De nieuwe examens en leermiddelen SVH Kok en SVH Gastheer/-vrouw gaan uit van het beroep en de eisen en verwachtingen van de beroepspraktijk. De kwalificatiedossiers zijn hierbij de onderliggende basis, aangevuld met eisen vanuit de branche.

Vanaf heden kunnen de licenties voor de online omgeving ook los aangekocht worden in onze webshop voor zowel Kok als Gastheer-/Vrouw. 

Methode-opbouw

Elke methode bestaat uit theorieboeken, werkboeken en een online leeromgeving.

Ieder leermiddel heeft zijn eigen functie die het leerproces ondersteunt. De leermiddelen zijn zo ingericht dat ze elkaar versterken en samen een eenheid vormen. De theorieboeken hebben een functie als naslagwerk en geven een helder overzicht van de vaktechnieken. Ze worden ingezet om de theorie achter de technieken uit te leggen en bereiden de studenten voor op de (praktijk)lessen. De theorieboeken bevatten veel visuele content, zoals foto’s, illustraties en overzichten. De werkboeken zijn doe-boeken. Ze bevatten opdrachten die in de praktijk moeten worden uitgevoerd en opdrachten die gericht zijn op de verwerking van de theorie. De opdrachten hebben een sterk zelfsturend karakter en zijn uitvoerbaar op school, in het leerbedrijf of thuis. Er zijn zowel individuele als samenwerkingsopdrachten. De online omgeving is beschikbaar voor pc/laptop, tablet en smartphone. Hierdoor kunnen studenten ook op ‘verloren momenten’ met hun opleiding aan de slag. In de online omgeving zien studenten hoe de technieken worden uitgevoerd, krijgen ze extra beroepscontext en oefenen ze met de stof.

De online omgeving bestaat uit: 

• online lessen met tekst, visuele context en (interactieve) werkvormen.
• filmlessen waarin technieken en handelingen worden uitgelegd en gedemonstreerd (de praktijk wordt naar de school gehaald).
• formatieve toetsen die inzicht geven in de voortgang van de student.

Voor docenten is er een leermanagementsysteem (LMS) waarin zij hun studenten kunnen inschrijven en kunnen toewijzen aan de juiste opleiding en aan het juiste kwalificatiedossier. Ook kunnen docenten in het LMS hun studenten beoordelen en zo inzicht krijgen in de voortgang van hun studenten. Dit maakt het bijhouden van de voortgang ten opzichte van het kwalificatiedossier en het beoordelen op basis van het kwalificatiedossier mogelijk. Scholen kunnen zo op een gemakkelijke manier voldoen aan hun verplichtingen ten opzichte van de onderwijsinspectie. Daarnaast kan een docent ook eigen content toevoegen en daar de lessen op inrichten.

SVH zorgt voor een soepele overgang naar de nieuwe methode en verzorgt een uitleg met training van de methode op school.

Wil je meer informatie? Maak dan hier vrijblijvend een afspraak. 

Deel dit artikel via

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.