Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Nieuwe Meester in het Rijks

29 sept. 2017

Op donderdag 28 september is Joris Bijdendijk (33), chef-kok bij het RIJKS®*, Amsterdam geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Nadat Joris in 2017 ook de eerste ster voor het RIJKS® behaalde, bekroonde hij zijn carrière verder met het afleggen van een zeer geslaagde Meesterproef.

Meesterproef

De Meesterproef van Joris Bijdendijk werd afgenomen door SVH Meesterkoks Cees Helder, Dick Middelweerd van De Treeswijkhoeve ** in Waalre en Secretaris SVH Meestertitels Hanneke Westland. Zij zijn enorm onder de indruk van de 145ste SVH Meesterkok van Nederland: ‘’Joris heeft een zeer verfijnde techniek en je ziet en proeft de klassieke basis met moderne touch in al zijn gerechten. Van amuse tot dessert, elk gerecht heeft een verfijnde, eigen smaak die gecombineerd met verschillende structuren en technieken, tot ware Meesterwerken op het bord worden.’’

Droom die uitkomt

Joris Bijdendijk wist al vroeg dat hij SVH Meesterkok wilde worden. Hij werkte dan ook naast zijn opleiding aan de Hoge Hotelschool bij SVH Meesterkok Ron Blaauw. Na zijn opleiding vertrok Joris naar Montpellier, Frankrijk om nog meer ervaring op te doen bij de gebroeders Pourcel in de keuken van Le Jardin des Sens**. Na terugkomst in Nederland kookt hij in 2013 zijn eerste ster bij restaurant Bridges, waarna hij in 2017 ook het RIJKS® een eerste ster bezorgt. Joris is een teamplayer die trots is op deze titel. Het is de kroon op zijn werk bij het RIJKS® om een brigade samen te stellen die hiertoe in staat is. ‘’Het behalen van de Meestertitel is een droom die uitkomt. Samen met het team hebben we hier keihard aan gewerkt en het is gelukt!’’

SVH Meestertitels

Al sinds 1980 beheert SVH beheert namens de horecabranche de zes SVH Meestertitels (SVH Meestergastheer, Meesterijsbereider, Meesterkok, Meesterschenker, Wijnmeester en Meesterhorecaondernemer). Het is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen. SVH Meesters leveren een grote bijdrage aan het imago van het betreffende vak en stimuleren professionals om het beste uit zichzelf te halen. De Meestertitels zijn inmiddels een keurmerk geworden, een begrip dat niet meer is weg te denken uit de Nederlandse horeca.

Deel dit artikel via

Lees verder

21 sept. 2017
Eerste Leermeesterdag groot succes!

FNV Horeca en Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) hebben op 19 september tijdens Gastvrij Rotterdam de eerste editie van de FNV/SVH Leermeesterdag georganiseerd. Een dag met inspirerende sprekers…

28 sept. 2017
Op verschillende horecavakbeurzen kun je ons vinden!

SVH is dit najaar en in het voorjaar op verschillende horecavakbeurzen te vinden. Horecavakbeurzen zijn uitermate geschikt om in een sfeervolle omgeving bij te praten en te netwerken met professionals uit het vak…

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.