Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden en privacyverklaring voor meer informatie.
Sluit

Haal je SVH Wijndiploma als vervolg op Stay Home Hospitality Academy

1 mei 2020

Op 15 maart moest de horeca haar deuren sluiten in verband met het coronavirus. Twee dagen later is SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) samen met KHN (Koninklijke Horeca Nederland) gestart met de gratis Stay Home Hospitality Academy voor keuken, bediening en de fastservice. Inmiddels zijn er ruim 35.000 licenties besteld door thuiszittende horecamedewerkers. In het verlengde van deze Stay Home Hospitality Academy komt SVH in samenwerking met branche-erkende opleider WTOL Academy met een vervolgactie om je SVH Wijndiploma te halen.

Horecamedewerkers hebben in de Stay Home Hospitality Academy theoretische kennis van wijn opgedaan. Een van de onderdelen die nodig is om een branchediploma te halen. Online wijn proeven is natuurlijk een stuk lastiger. Daarom werkt SVH samen met de beste opleiders van Nederland die cursussen aanbieden om de praktijkkennis op te doen en je zo goed mogelijk klaar te stomen voor het SVH-examen. De actie met het aanbod van de WTOL Academy sluit perfect aan bij de Stay Home Hospitality Academy.

“Het ontwikkelen van kennis is belangrijk zodat er geschoold personeel staat als de horeca weer open mag. Die zijn dan keihard nodig. Naast theoretische vakkennis, is de praktijk uiterst belangrijk in ons vak. Daarnaast krijgen we veel terugkoppeling vanuit bedrijven en individuele medewerkers dat ze op zoek zijn naar aansluiting met examens waarbij de Stay Home Hospitality Academy als uitgangspunt wordt gebruikt. Natuurlijk vinden de praktijkdagen en examens wel plaats op basis van de richtlijnen en maatregelen van het RIVM.” aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH.

Ruud Weterings, directeur WTOL Academy: De coronacrisis treft ons allemaal. Stilzitten past niet bij de meeste ondernemers en horecamedewerkers. Wij helpen daarom graag de horeca branche verder in wijnkennis met onze #StayHomeWineAcademy als vervolg op de Stay Home Hospitality Academy van SVH”.

Nog meer opleiders sluiten zich bij actie aan
SVH is nu in gesprek met andere opleiders om het voorbeeld van WTOL Academy te volgen, daar is veel animo voor. Samen wordt gekeken naar een aantrekkelijk  aanbod in moeilijke tijden voor de horeca. Deze acties worden gebundeld op horeca.nl/stayhome en onder de aandacht gebracht bij iedereen die gebruikt maakt van de Stay Home Hospitality Academy.

Deel dit artikel via

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.