19 mei 2020

Horeca maakt flink gebruik van Passie voor Horeca e-learnings

Naast de Stay Home Hospitality Academy maakt de horeca tijdens de coronacrisis ook flink gebruik van het platform Passie voor Horeca van SVH. Sinds de sluiting van de horeca 15 maart zijn bijna 3.000 certificaten behaald door (beginnend) horecamedewerkers en -ondernemers. De e-learnings over verantwoorde alcoholverstrekking, dranken serveren en bereiden, bereidingstechnieken en hygiëne worden het meest gedaan. SVH is trots op alle horecaprofessionals die niet stilzitten en volop hun kennis opfrissen of nieuwe dingen bijleren. Deze opgedane kennis en vaardigheden kunnen direct op de werkvloer worden toegepast als de horeca straks voorzichtig open mag vanaf 1 juni.

Vakbekwaamheid vergroten
Passie voor Horeca biedt gratis e-learnings over verschillende onderwerpen om skills en basisvaardigheden van de horeca te testen. Bijvoorbeeld op het gebied van dranken (bier, koffie, thee), verkooptechnieken, (sociale) hygiëne en vele keukentechnieken. Haal je de toets? Dan ontvang je direct het gratis Passie voor Horeca certificaat.
De e-learnings helpen zowel horecamedewerkers als -werkgevers bij het vergroten van hun vakbekwaamheid. De e-learnings zijn de opstap naar echte opleidingen die leiden tot een branchediploma met arbeidsmarktwaarde. Door eerst de basis te oefenen kun je zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van opleiden en certificering.

Nieuwe e-learnings
Er worden steeds nieuwe e-learnings toegevoegd aan het platform. Zo is recent de e-learning Frontoffice in het hotel gelanceerd. Ruim 350 mensen hebben hiervan inmiddels een certificaat gehaald. Ook heeft SVH begin dit jaar de e-learning Verantwoorde Alcoholverstrekking online gezet. Als een horecabedrijf alcohol wil schenken moet er altijd een leidinggevende aanwezig zijn die bijgeschreven is in het register Sociale Hygiëne. Ook het overige personeel dat drank verstrekt moet op de hoogte zijn van verantwoorde alcoholverstrekking. In deze module leer je wat alcohol precies is en hoe je dit verantwoord verstrekt in de horeca. Meer dan 200 horecaprofessionals behaalden voor deze e-learning afgelopen tijd een certificaat.
Er komen meer nieuwe e-learnings aan. Op dit moment werkt SVH aan modules over wijn en pizza en in samenwerking met KHN en andere experts wordt op zeer korte termijn een speciale module Hygiëne en Veiligheid gelanceerd.

Verder leren?
Na de e-learnings bepaal je de volgende stap in jouw horecacarrière zelf door een verdiepende cursus of opleiding te volgen en jezelf verder te ontwikkelen. SVH werkt samen met de beste opleiders van Nederland die nu, in deze moeilijke tijd voor de horeca, een aantrekkelijk aanbod serveren. Een branche-erkend diploma is natuurlijk van meerwaarde. Het vergroot je kennis en waarde op de arbeidsmarkt en is hét bewijs dat jij een echte professional bent. Wil je een (branche-erkend) diploma halen? Kijk dan op horeca.nl voor de opleidingsmogelijkheden.