Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden en privacyverklaring voor meer informatie.
Sluit

Landelijke dag voor de horeca op 9 oktober 2020

15 sept. 2020

Vrijdag 9 oktober 2020 brengt de horeca door heel Nederland een toost uit op de branche en nodigt zij haar gasten uit om mee te doen. Verschillende organisaties, verenigingen, ondernemers en scholen hebben de handen ineen geslagen om de tweede editie van de Nationale Horecadag op touw te zetten. Het thema van de Nationale Horecadag 2020 is ´Trots op de horeca´.

Trots op de horeca als branche
De Nationale Horecadag wordt geen feestdag, maar wel een dag waarop de horeca positiviteit uitstraalt. Op 9 oktober laat de horeca zien waarom zij een prachtige branche is en waarom werken in de horeca nog steeds ontzettend mooi is. Ook premier Mark Rutte gaf zijn compliment aan de horeca in een persconferentie en dit benadrukt hoe sterk de branche zich inzet voor de veiligheid en het comfort van zowel haar gasten als medewerkers.

Ricardo Eshuis, directeur van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) vertelt enorm trots te zijn op de horeca en alle horecaprofessionals. “Het zijn zware tijden voor de horeca, maar als branche hebben we laten zien bijzonder veerkrachtig en innovatief te zijn. De crisis legt niet alleen de zwakke punten bloot van onze branche, maar laat vooral zien waar wij goed in zijn. Flexibel inspelen op wat er gevraagd wordt, ook binnen de maatregelen van de overheid. Het is geen periode om te feesten, maar wel een periode waarin je behoefte hebt aan een feestje. Op 9 oktober roepen we iedereen op een toost uit te brengen, thuis of in je favoriete horecazaak. Op de Nationale Horecadag laten we zien dat we trots zijn op de horeca en op elkaar.”

Trots op vertrouwen van gasten
Sterrenchef Ron Blaauw proost ook mee op de horeca tijdens de Nationale Horecadag. “De horeca is en zal altijd de huiskamer van Nederland blijven. We hebben het geweldig gedaan met z’n allen en ik ben ontzettend trots op alle horecatoppers, maar ook op al onze gasten die terugkomen en vertrouwen hebben in ons. Op 9 oktober proosten wij mee op de horeca”, aldus Ron Blaauw van onder andere Ron Gastrobar.

Ook Hans Everse, vicepresident van het Gastronomisch Gilde en Zeeland-ambassadeur proost mee op de horeca 9 oktober. “Iedereen maakt corona mee en we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Maar even samen proosten en laten zien waarom wij als horeca écht trots zijn op elkaar is iets waar we erg naar uit kijken”. Zeeland is één van de gebieden waar na de lockdown het veelal binnenlandse toerisme een grote, positieve impact heeft gehad. De druk op de horeca is nog steeds groot en de schaarste van personeel ook, net als voor de crisis. “Op de Nationale Horecadag proost ook ik mee op de horeca en laten we zien dat we er nog zijn. Luctor et emergo, ik worstel en kom boven”, aldus een enthousiaste Everse.

Edwin Vlek, sectorbestuurder van FNV Horeca kijkt uit naar de Nationale Horecadag. “Wij ondersteunen dit initiatief omdat we het belangrijk vinden dat we als branche laten zien hoe trots we op elkaar zijn. Al die honderdduizenden medewerkers staan nog steeds elke dag klaar voor de gasten, met een brede glimlach. Het zijn zware tijden voor de horeca, maar we zijn en blijven we nog steeds een geweldige sector. Op 9 oktober brengen we met z’n allen een proost uit op de horeca, op de gasten, ondernemers en natuurlijk op alle hardwerkende horecamedewerkers”.

Deel dit artikel via

Het geheime ingrediënt dat ben jij.