Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Let op: aanstaande maandag, 28 oktober, om 18:00 uur t/m dinsdagmiddag 29 oktober is deze website i.v.m. onderhoudswerkzaamheden tijdelijk niet bereikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Sluit

Pizza Profs organiseert tweede Pizza Inspiratie Event 2024

9 okt. 2024

Pizza Profs, het platform voor alle professionele pizzabakkers in Nederland, organiseert op maandag 28 oktober 2024 het tweede Pizza Inspiratie Event bij SVO in Houten. Op het programma staan onder meer demo’s door Tawfik el Shanwany (Nederlands Kampioen pizza bakken 2024) en sprekers zoals Wout Hooghiemstra (De Pizzabakkers).

Na de succesvolle eerste editie van het Pizza Inspiratie Event in 2022, kon een vervolg niet uitblijven. Van 10 tot 14:30 uur zijn pizza professionals op maandag 28 oktober welkom bij Pizza Prof-partner SVO vakopleiding food in Houten. “We willen ondernemers helpen om een gezond pizzabedrijf te runnen en ze inspireren met proeverijen en demonstraties”, vertelt Pizza Prof-oprichter Marcel Losekoot, eigenaar van de Pizza Academy.

Pizzatrends
Het programma start met een tweetal lezingen. Tom Rikkers van Jos de Vries concept & design: Hoe kan je jouw concept laten aansluiten bij de 24-uurs economie ) ‘Deegprofessor’ Marcel Losekoot vertelt over de belangrijkste pizzatrends van dit moment.

Van houtoven naar elektrische oven
Daarna volgen verschillende workshops en lezingen waaruit de deelnemers er drie naar keuze kunnen bijwonen. Tom Rikkers (JDV Concept | Design | Architecture in Maarssen) vertelt hoe je jouw concept laat aansluiten bij de 24-uurs economie. ‘Van houtoven naar elektrische oven’ is het onderwerp dat Maarten Hulsman (Van Gestel) Joshua Winnen (NordCap Nederland) belichten. Wout Hooghiemstra, head of recruitment bij de franchiseformule De Pizzabakkers, gaat in op de vraag: hoe richt je een formule conceptmatig in?

Pre-fermentatie en plaatdeeg
Verder zijn er diverse productdemonstraties. Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam (Winnaar NK pizza bakken 2024) laat zien wat er komt kijken bij het maken van pre-fermentatie deeg. Hoe je plaatpizza’s bereidt, demonstreert Simon Giaccotto (eigenaar Viva La Pizza in Apeldoorn en auteur van de Pizzabijbel). Carlo Casoni van Mutti zorgt voor mediterrane inspiratie: van antipasta tot dessert. Hoe je de perfecte Pinsa Romana en Schiacciata bereidt, demonstreert Salvatore Germana (Instructeur bij de Pizza Academy).

Gratis toegang, wel vooraf aanmelden
De toegang tot het Pizza Inspiratie Event is gratis. Aanmelden is verplicht en kan  via de site van Pizza Profs. Naast het event op 28 oktober, organiseert Pizza Profs in samenwerking met De Lekkerste Wedstrijden het NK Pizza Bakken 2025. Op dinsdag 14 januari 2025 vindt dit plaats tijdens de Horecava in Amsterdam. Inschrijven kan via deze link.

Over Pizza Profs
De missie van Pizza Profs is om pizza als lekker, voedzaam en culinair product op de kaart zetten en ondernemers in de pizzabranche hierbij te helpen. Het platform wordt ondersteund door partners NordCap Nederland, HANOS, SVO vakopleiding food, SVH, Van Gestel, Dallagiovanna, Mutti, en de Pizza Academy.

Deel dit artikel via

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.