SVH lanceert nieuwe e-learning Duurzaam ondernemen samen met Hotel Villa Ruimzicht
SVH heeft samen met Hotel Villa Ruimzicht en Achterhoek Food een nieuwe e-learning Duurzaam ondernemen ontwikkeld. In de e-learning legt chefkok Bjorn Massop uit wat duurzaam ondernemen is, wat de voordelen zijn en waarom het belangrijk is dit verhaal te vertellen aan je gasten.
Studenten van het Graafschap College gaan als eerste aan de slag met de nieuwe e-learning Duurzaam ondernemen. De e-learning, onderdeel van het LEADER-project Achterhoek Food, behandelt onderwerpen zoals duurzaam inkopen, efficiënte bereidingstechnieken en bewuste gastcommunicatie.
Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “Duurzaam ondernemen is een cruciaal thema binnen de horeca. Met deze e-learning geven we horecatalenten van de toekomst de kennis en tools om duurzaamheid praktisch toe te passen in hun werk. Dit project is heel relevant, omdat het direct gekoppeld is aan een toonaangevend inspirerend praktijkvoorbeeld in de regio: stadslandbouwproject ‘Buitenplaats’.
LEADER Achterhoek
LEADER is een Europese subsidieregeling voor inwoners van de Achterhoek die projecten willen opzetten om de leefbaarheid op het platteland te verbeteren. Met het LEADER-project kan Bjorn achter het hotel een grote moestuin realiseren waar lokaal voedsel wordt verbouwd voor zijn restaurant Lokaal. In dit restaurant, wat al drie jaar een groene Michelinster draagt, voeren lokale producten de boventoon. De Buitenplaats biedt een unieke gelegenheid voor bezoekers om meer te leren over duurzame voedselproductie en het belang van lokaal geproduceerde ingrediënten. Bjorn: “Ik wil laten zien dat we nauwelijks iets van buiten de regio nodig hebben én mensen hier in de buurt kunnen voorzien van verse groenten.”
Het project sluit aan bij Bjorns zijn voornaamste missie om ambacht uit zijn omgeving op de kaart te zetten.
Achterhoek Food
In november 2023 werd het lespakket Achterhoek Food gelanceerd, en is gericht op duurzaamheid in de horeca en lokale producten en ambachten.
Het lespakket is beschikbaar op het grootste online leerplatform voor de horeca, SVH Horecatalent, waar veel horecaopleidingen in Nederland mee werken. Iedere horecaopleiding in de Achterhoek en daarbuiten kan de e-learning gebruiken.
Verbinding tussen onderwijs en praktijk
Door de nauwe samenwerking met het onderwijs zorgt Achterhoek Food voor het vergroten van de kennis en het bewustzijn over duurzamer en gezond eten uit eigen regio. Met het lespakket Achterhoek Food kunnen scholen met een hospitality opleiding hun lessen verrijken praktijkvoorbeelden uit eigen regio. Zo kunnen docenten een zaadje planten bij hun studenten, zodat ze uitgroeien tot bewuste horecaprofessionals en gezonde, duurzame en regionale keuzes bevorderen.
SVH Horecatalent
Benieuwd naar de e-learning Duurzaam ondernemen in SVH Horecatalent? Vraag geheel vrijblijvend een gratis demo aan via sales@svh.nl en ontdek hoe wij jouw studenten of medewerkers kunnen helpen groeien in hun vak!