Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden en privacyverklaring voor meer informatie.
Sluit

SVH lanceert nieuwe leerlijn voor de fastservicebranche

14 jan. 2020

Dinsdag 14 januari lanceerde SVH tijdens de Horecava een nieuwe leerlijn voor de fastservice. Deze online methode bestaat uit drie leerlijnen; Medewerker fastservice, 1e Medewerker fastservice en Manager/bedrijfsleider fastservice.

Het behouden van personeel blijft ook in 2020 topprioriteit. Dat blijkt uit onderzoek van SVH en Koninklijke Horeca Nederland (KHN). De resultaten uit het onderzoek laten zien dat de werkgelegenheid in de horeca verder toeneemt. De fastservicebranche is de snelst groeiende tak van de horeca en de vraag naar opgeleid personeel in deze sector blijft stijgen. Dat vraagt om een nieuwe leerlijn voor eigentijdse opleidingen. “In de periode 2016 tot en met 2019 is het aantal fte in de sector met ongeveer 5.000 fte gestegen. Dat resulteerde in een groei van zo’n 10.000 medewerkers binnen de fastservice. Het totaal aantal medewerkers kwam daarmee op ruim 51.000, , aldus Ricardo Eshuis, directeur SVH.

Iedere leerlijn die is opgenomen in het online platform SVH Horecatalent bevat magazines (theorie), filmlessen, theorie- en praktijkopdrachten. Hiermee leert de student alles over deze dynamische branche. Fastfood is niet langer het voornaamste concept; de gast wil aandacht voor kwaliteit en herkomst van producten. Tal van mooie nieuwe concepten spelen daar op in met aandacht voor gezonde voeding, de vegan trend en haute friture. SVH is nu bezig de branche-examens te ontwikkelen voor diplomering op de arbeidsmarkt.

Wie is de koning van de fastservice?
De rode draad in de fastservicemethode is de filmserie ‘Wie is de koning?’. Experts van onder andere De Efteling, Hajé Restaurants, Lebkov en Vermaat komen aan het woord in deze filmlessen en geven uitleg over de werkzaamheden in de fastservice. In iedere aflevering gaat een groep studenten een nieuwe challenge aan, om erachter te komen wie zich uiteindelijk koning van de fastservice mag noemen. Voor Manager/bedrijfsleider fastservice is een aanvullende filmserie Blik op de zaak gemaakt waarin onderwerpen als leidinggeven, financieel management en voorraadbeheer centraal staan.

De thema’s waarmee de student aan de slag gaat zijn onder andere: werken in de fastservice, warenkennis, bereidingen en drankenkennis. Voor niveau 3 en 4 zijn ook de thema’s werken als 1e medewerker en werken als manager/bedrijfsleider opgenomen. Deze thema’s zijn verwerkt in verschillende theorie- en praktijkopdrachten die zowel binnen de schoolse als in de buitenschoolse praktijk ingezet kunnen worden. Het online platform SVH Horecatalent, waarin de leerlijn is opgenomen, is beschikbaar voor pc/laptop, tablet en smartphone en biedt docenten de mogelijkheid om de voortgang van de student bij te houden en een eigen leerlijn samen te stellen. 

Ben je benieuwd naar de nieuwe SVH methode voor de fastservice? De onderwijskundigen van SVH geven je graag advies over het inzetten van de leerlijn voor jouw studenten. Kom gerust langs op onze stand tijdens de Horecava (stand: 07.339 in hal 7) of neem contact op met een van onze medewerkers via info+svh+nl.

Deel dit artikel via

Het geheime ingrediënt dat ben jij.