Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden en privacyverklaring voor meer informatie.
Sluit

SVH lanceert nieuwe leerlijn voor leidinggevenden in de horeca

15 jan. 2020

Woensdag 15 januari lanceerde SVH tijdens de Horecava een nieuwe leerlijn voor leidinggevenden in de horeca. Hiermee zijn de diplomapiramides van SVH Kok, bediening en fastservice voortaan volledig gedekt. Van niveau 1: bedienings- en keukenassistent, niveau 2: kok en gastheer-/vrouw, niveau 3: zelfstandig werkend kok en gastheer/-vrouw tot nu dus ook niveau 4: leidinggevende keuken en bediening.

Uit het arbeidsmarktonderzoek van drie jaar geleden kwam naar voren dat de helft van de leidinggevenden vindt dat ze te weinig kwaliteiten hebben om mensen aan te kunnen sturen. Het arbeidsmarktonderzoek van KHN & SVH, dat op dinsdag 14 januari tijdens de Horecava is gepresenteerd, geeft aan dat een deel heel erg tevreden is maar dat een groot deel ook nog steeds niet tevreden is over het werken en werkomstandigheden in de horeca. Dat heeft dan vooral te maken met inspraak en betrokkenheid bij het bedrijf waar mensen werken. En dat is nou precies waar leidinggeven over gaat: persoonlijke leiderschapsstijlen. Dat komt volop terug in deze nieuwe leerlijn.

De leerlijn voor leidinggevenden is opgenomen in het online platform SVH Horecatalent en bevat magazines, filmlessen en theorie- en praktijkopdrachten. Hiermee leert de student over voorraadbeheer, samenstelling van de menukaart en het bijdragen aan het gastvrijheidsconcept. Er is ruime aandacht voor de onderwerpen leidinggeven en kostenbeheersing. Er zijn magazines over arbeidsrecht en teams aansturen en magazines over administratie en besparen van kosten.

Blik op de zaak
Voor de leerlijn leidinggevenden is een nieuwe filmserie in het leven geroepen: blik op de zaak. In deze filmserie gaat onze expert langs verschillende horecazaken, gaat hij in gesprek met de leidinggevenden en bespreken zij de problemen die zij tegenkomen. Met zijn jarenlange ervaring in de horeca en zijn kritische blik, ziet hij niets over het hoofd. Hij geeft adviezen over efficiënter werken, teamsamenstelling en meer winst.

De thema’s in de online omgeving zijn onder andere: werken als gastheer-vrouw of werken als kok, warenkennis, drankenkennis, bereidingen en werken als leidinggevende in de bediening of de keuken. Daarnaast is de complete methode voor SVH Sociale Hygiëne opgenomen in de licenties voor leidinggevenden. De thema’s bevatten ook verschillende verwerkingsopdrachten die zowel binnen de schoolse als in de buitenschoolse praktijk (stage) ingezet kunnen worden.

Het online platform SVH Horecatalent is beschikbaar voor pc/laptop, tablet en smartphone en biedt docenten de mogelijkheid om de voortgang van de student bij te houden en een eigen leerlijn samen te stellen.

Ben je benieuwd naar de nieuwe SVH leerlijn voor leidinggevenden? De onderwijskundigen van SVH geven je graag advies over het inzetten van de leerlijn voor jouw studenten. Kom gerust langs op onze stand tijdens de Horecava (stand: 07.339 in hal 7) of neem contact op met een van onze medewerkers via info+svh+nl.

Deel dit artikel via

Het geheime ingrediënt dat ben jij.