Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Let op: aanstaande maandag, 28 oktober, om 18:00 uur t/m dinsdagmiddag 29 oktober is deze website i.v.m. onderhoudswerkzaamheden tijdelijk niet bereikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Sluit

SVH publiceert verspillingsboek van mbo studenten Yuverta

10 okt. 2024

SVH publiceert op de Dag van de Duurzaamheid het Zero waste cooking boek van studenten van Yuverta College Heerlen. Yuverta College nam vorig jaar deel aan de (V)MBO Challenge Voedselverspilling. Bridget, Hanna, Emily, Lotte en Nina schreven het verspillingsboek Zero waste cooking en wonnen hiermee de challenge. Unaniem koos de jury dit boek als leukste en meest impactvolle idee om voedselverspilling tegen te gaan.

De MBO Challenge Voedselverspilling is een jaarlijks programma speciaal voor studenten die in het vmbo of mbo een opleiding volgen. Het winnende verspillingsboek Zero waste cooking biedt praktische oplossingen om voedselverspilling tegen te gaan en staat vol met heerlijke zero waste recepten. De mooiste beloning van deelname aan de challenge is als de oplossing van de studenten ook daadwerkelijk uitgevoerd wordt. SVH heeft samen met de vijf studenten van Yuverta het verspillingsboek verder ontwikkeld tot een online uitgave.

Dag van de Duurzaamheid
Vanaf vandaag, de Dag van de Duurzaamheid, is het verspillingsboek beschikbaar in SVH Horecatalent, het e-learning platform voor de horeca. De online uitgave is speciaal ontwikkeld voor leerlingen en studenten van Yuverta en deelnemers van de MBO Challenge Voedselverspilling, maar ook gratis beschikbaar voor andere geïnteresseerden in koken zonder afval.

Ricardo Eshuis, directeur SVH: “Deze online uitgave stimuleert studenten op een positieve manier om nog duurzamere keuzes te maken, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak.”

Don’t waste time!
Ben je benieuwd naar de MBO Challenge? Je kunt hier meer informatie vinden en je direct inschrijven voor de editie van komend jaar. Zowel vmbo als mbo scholen zijn welkom om deel te nemen. Samen kunnen we een verschil maken en streven naar een toekomst vol duurzame mogelijkheden. Lever een bijdrage aan het creëren van een duurzaam voedselsysteem zonder verspilling.

Wil je toegang tot het gratis e-book? Vul hier je gegevens in, zodat je snel duurzaam aan de slag kunt!

Deel dit artikel via

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.