SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.
De SVH meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.
Welkom in de omgeving voor opleiders! Hier is het mogelijk om via de actie aan de rechterkant projectexamens te bestellen.
Ben je student en wil je jouw boeken rechstreeks via SVH bestellen?
Als ondernemer of manager in de horeca geef je leiding aan de medewerkers van een onderneming in de horeca. Een hotel, café of restaurant bijvoorbeeld. Dit kan je eigen onderneming zijn, maar je kunt ook leiding geven aan de onderneming van iemand anders. Jouw taak als manager of ondernemer is het personeel motiveren, terwijl je zelf ook meedraait. Je zorgt dat het bedrijf winst maakt, dat de sfeer goed is én dat alle regels en voorschriften worden nageleefd.
De ideale ondernemer in de horeca weet alles af van bedrijfsvoering. Denk aan personeelsbeleid, financiën, marketing en verkoop. Het draait daarbij niet alleen om kennis, maar ook om inzicht. Bij jou moet onmiddellijk een lampje gaan branden als je ziet dat iets beter kan. De ideale ondernemer is dan ook een creatief persoon, die altijd bezig is met de vraag hoe het bedrijf beter kan worden. Hierbij stuur je het personeel aan en motiveer je ze om mee te denken en te werken. Houd er rekening mee dat je geen vaste werktijden hebt en eigenlijk altijd bezig bent met de zaak. Hier krijg je voor terug dat je zelf alle keuzes mag maken en de zaak precies zo mag inrichten als jij dat wilt.
Voor deze horecaondernemers (in spé) heeft SVH de PlanBoekserie ontwikkeld. Deze serie bestaat uit leermiddelen over leidinggeven, management en ondernemen en zijn volledig afgestemd op de horecapraktijk. Veel mbo-scholen maken er gebruik van, met name binnen de opleidingen Manager/Ondernemer Horeca, Meewerkend Horecaondernemer en Leidinggevende bediening en keuken.
Hiernaast vind je meer informatie over de leermiddelen uit de serie.
SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.