Leermeester+ en Praktijkbewijzen
Als SVH Leermeester+ leer je om het beste uit jouw medewerkers te halen. Dat doe je door jouw medewerkers niet alleen op de werkvloer op te leiden maar ook door ze officieel te beoordelen en te certificeren met de SVH Praktijkbewijzen.
Informatie
Alles over Leermeester+ en SVH Praktijkbewijzen
Wat is een SVH Leermeester+?
Zoals de naam al zegt, is de SVH Leermeester+ een SVH Leermeester met belangrijke plus-vaardigheden. Als Leermeester+ ben je namelijk niet alleen verantwoordelijk voor het leerproces van medewerkers, je bent ook verantwoordelijk voor hun beoordeling en het uitgeven van branche-erkende bewijzen, de SVH Praktijkbewijzen. Deze Praktijkbewijzen leiden alleen tot SVH Branchediploma’s maar leiden niet tot reguliere mbo-diploma’s voor niveau 2, 3 of 4. Anders gezegd: je wordt een echte praktijkopleider en examinator ineen. Dit vraagt skills en inzichten die je gedurende de Leermeester+ opleiding leert. Hiermee wordt ook gewaarborgd dat je objectief kunt beoordelen. Verder komen onderwijzende vaardigheden en omgaan met verschillende soorten gedrag aan bod.
Voor wie is SVH Leermeester+?
- Leermeesters die in bezit zijn van een diploma SVH Leermeester (of vergelijkbaar)
- Docenten met een tweedegraads of eerstegraads lesbevoegdheid, of een didactische aantekening
- Lees meer in het speciale leaflet over SVH Leermeester+ en SVH Praktijkbewijzen
Voor bedrijven
Leermeester+ in het bedrijf
Voor scholen
Leermeester+ op school
Contact
Kunnen we je helpen?
Wil je meer te weten komen over hoe ons aanbod aansluit op jouw wensen en behoeften? Neem dan vrijblijvend contact met ons op zodat we (digitaal) kunnen sparren. Voor elke vraag is er een oplossing!
Veelgestelde vragen over Leermeester+
Welke SVH Praktijkbewijzen zijn er?
Er zijn SVH Praktijkbewijzen voor het diploma SVH Keukenassistent en SVH Bedieningsassistent. Om deze diploma's te behalen, moeten de volgende SVH Praktijkbewijzen worden behaald:
SVH Keukenassistent:
- Uitvoeren van taken
- Professionele werkhouding
- Hygiënisch en veilig werken
- Voedingmiddelen herkennen, verzamelen en controleren
- Voedselveiligheid
- Schoonmaken van producten
- Opdeel- en snijtechnieken
- Koude bereidingen
- Koken in de pan
- Bakken in de pan
- Bakken in de oven
- Bakken in de frituurpan
- Dresseren, garneren en decoreren
- Voorraadbeheer en opslag
- Afrondende werkzaamheden
SVH Bedieningsassistent:
- Uitvoeren van taken
- Professionele werkhouding
- Hygiënisch en veilig werken
- Poleren
- Mastiek en mise-en-place werkzaamheden
- Gastvrijheid
- De menukaart toelichten
- Bestellingen opnemen en doorgeven
- Dranken en gerechten transporteren
- Serveren en debarrasseren
- Voorraadbeheer en opslag
- Afrondende werkzaamheden
SVH Pizzaiolo assistent
- Uitvoeren van taken
- Professionele werkhouding
- Hygiënisch en veilig werken
- Voedingsmiddelen herkennen, verzamelen en controleren
- Voedselveiligheid
- Voorbereidende werkzaamheden
- Pizzabodems vormen
- Pizza's beleggen en garneren
- Bakken in de (pizza)oven
- Pizza afwerken en serveer- en transportgereed maken
- Voorraadbeheer en opslag
- Afrondende werkzaamheden
SVH HACCP voor meewerken in de hospitality
- Persoonlijke hygiëne
- Hygiënisch werken met voedingsmiddelen
- Opslaan, etiketteren en registreren
Ik heb mijn diploma SVH Leermeester+ behaald, wat nu?
Gefeliciteerd met je diploma! Om praktijkbewijzen te krijgen, moet je je eerst registreren als Leermeester+. Daarna krijg je toegang tot de werkopdrachten en kun je praktijkbewijzen aanvragen voor je leerling of medewerker. Let op: we kunnen contact met je opnemen om je factuurgegevens te controleren.
Moeten alle praktijkbewijzen worden behaald?
Nee, het gaat erom dat de vaardigheden die nodig zijn, worden afgedekt door SVH Praktijkbewijzen. Dit helpt medewerkers op de arbeidsmarkt. Voor het SVH Diploma moeten echter alle praktijkbewijzen worden behaald.