Bakkerij

Van bakkersassistent tot Meester Boulanger of Meester Patissier, zo tover je meesterwerken uit de oven!

Komt voor de bakker!

Werken in de bakkerij

In de bakkerij draait het om vakmanschap en creativiteit bij het maken van brood en gebak. Of het nu gaat om een kleine bakkerij in de buurt sof een grote, industriële bakkerij. 

Je komt in deze bakkerijen verschillende niveaus tegen, van bakkersassistent tot en met leidinggevende bakkerij en zelfs Meester Boulanger en Meester Patissier. SVH biedt leermiddelen en examens voor de meeste van deze niveaus. Zo kun jij een SVH Diploma halen dat bij je past. Met dat SVH Diploma op zak heb je veel kansen op de arbeidsmarkt. Bekijk hier de Leaflet over brood en banket voor meer informatie.

 

Wat doet SVH nog meer?

  • Met onze leermiddelen en examens vergroten we de vakbekwaamheid in de branche.
  • In ons online leerplatform SVH Horecatalent leer je alles over de hospitality.
  • We dragen er ook aan bij dat horecaonderwijs en bedrijfsleven goed op elkaar aansluiten.
  • Verder werkt SVH samen met het Bakery Institute voor nieuw lesmateriaal voor de bakkerij.
Lees meer →

Diplomapiramide Meester Boulanger en Meester Patissier

SVH werkt met diplomapiramides. Zoals de diplomapiramides Meesterboulanger en Meesterpatissier. 

Deze piramides beginnen beide bij de functie bakkersassistent en klimmen via uitvoerend bakker en zelfstandig werkend bakker op naar leidinggevende bakkerij. Dan splitsen ze zich en klimmen ze verder naar boulanger of patissier. Als hoogste graad van vakbekwaamheid vind je bovenaan de ene piramide de Meester Boulanger en de andere Meester Patissier. Deze Meestertitels in de bakkerijbranche kan je behalen via Vereniging De Meesters. De piramides laten zien uit welke niveaus en functies het vakgebied bakkerij is opgebouwd. 

 

 

 

Lees meer →

Niveaus

Wil je weten welke kennis en vaardigheden je nodig hebt voor een bepaald niveau? Klik dan hieronder op de functie die je wil bereiken.