Met het branche-erkende diploma SVH Pizzaiolo kan jij als echte pizzaiolo aan het werk bij pizzeria’s, waar een groot tekort aan vakbekwame pizzabakkers is.    

Om het diploma SVH pizzaiolo te halen, kun je bij een (SVH erkende) opleider een opleiding volgen, die wordt afgesloten met het examen SVH Pizzaiolo. Het is niet mogelijk om als particulier bij SVH het examen SVH Pizzaiolo te doen. Na het succesvol doorlopen van de opleiding en het afronden van het examen ontvang je het SVH erkende diploma via de opleider.

Tijdens de opleiding leer je het perfecte luchtige deeg te maken, hoe je de juiste ingrediënten kiest en hoe je de traditionele saus maakt. Daarnaast vergroot je jouw horecavaardigheden en leer je snijtechnieken beheersen, leer je over hygiëne en ga je natuurlijk ook aan de slag met de echte pizzaschep! Daarbij kom je ook nog eens alles te weten over de rijke historie van de pizza.

Het examen SVH Pizzaiolo bestaat uit een theorie- en een praktijkonderdeel. Het theorie-examen omvat 30 meerkeuzevragen die betrekking hebben op de theorie. Tijdens het praktijkexamen ga je twee verschillende pizza’s bereiden. Wanneer je slaagt voor het examen, ontvang je het SVH diploma Pizzaiolo.