Bediening

 Van bedieningsassistent tot SVH meestergastheer/-vrouw, zo tover je een glimlach aan elke tafel!

Alles naar wens?

Werken in de bediening

De bediening legt de gast in de watten en geeft uitleg over gerechten en dranken. Of het nu gaat om een toprestaurant, café of lunchroom. 

Je komt in de bediening verschillende niveaus tegen, van bedieningsassistent tot en met gastronoom/sommelier en zelfs meestergastheer/-vrouw. SVH biedt leermiddelen en examens voor al deze niveaus. Zo kun jij een SVH diploma halen dat bij je past. Met dat SVH diploma op zak heb je veel kansen op de arbeidsmarkt. 

 

Wat doet SVH nog meer?

  • Met onze leermiddelen en examens vergroten we de vakbekwaamheid in de branche.
  • In ons online leerplatform SVH Horecatalent leer je alles over de hospitality.
  • We dragen er ook aan bij dat horecaonderwijs en bedrijfsleven goed op elkaar aansluiten.
  • Verder is SVH betrokken bij veel activiteiten zoals de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs en Talent van de Toekomst.
  • Enkele SVH Meesters zitten in de jury van deze wedstrijden.
Lees meer →

Diplomapiramide SVH Meestergastheer/-vrouw

SVH werkt met diplomapiramides. Zoals de diplomapiramide SVH Meestergastheer/-vrouw.

Deze piramide begint bij de functie bedieningsassistent en klimt via gastheer/-vrouw, zelfstandig werkend gastheer/-vrouw, leidinggevende bediening en gastronoom/sommelier op naar gezel meestergastheer/-vrouw. Als hoogste graad van vakbekwaamheid vind je bovenaan de piramide de SVH Meestergastheer/-vrouw. Deze piramide laat zo zien uit welke niveaus en functies het vakgebied bediening is opgebouwd. SVH werkt in de bediening ook met de diplomapiramides SVH Wijnmeester en SVH Meesterschenker.

 

 

 

 

Lees meer →