Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden en privacyverklaring voor meer informatie.
Sluit

Examens

Het examen SVH Keukenassistent (KAS) kun je alleen afleggen in combinatie met een opleiding. Ga naar horeca.nl voor een overzicht van alle branche-erkende opleidingen. 
Ben je een docent of opleider en wil je projectexamens afnemen? Ga dan naar de pagina ‘Voor Opleiders’

Het is een praktijkexamen waarin theorie-onderdelen zijn geïntegreerd. Je wordt geëxamineerd op de competenties en vaktechnieken die betrekking hebben op jouw werkzaamheden als Keukenassistent. Het generieke deel van het kwalificatiedossier, waaronder taal, rekenen en loopbaan en burgerschap, wordt niet geëxamineerd. 

Het examen
Je moet een werkformulier invullen, de juiste ingrediënten en materialen verzamelen, gerechten bereiden en je werkplek afruimen en schoonmaken. Exameneisen die onder andere terugkomen in het examen zijn verschillende snij- en kooktechnieken, en het herkennen van ingrediënten en materialen. Daarnaast word je ook beoordeeld op het maken van een planning, hygiënisch werken en werkhouding. Je voert de opdrachten uit binnen een vooraf gestelde tijd. 

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.