Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden en privacyverklaring voor meer informatie.
Sluit

Examens

Het examen SVH Keukenassistent (KAS) kun je alleen afleggen in combinatie met een opleiding. Op deze pagina vind je onze branche-erkende opleiders voor KAS.  
Ben je een docent of opleider en wil je projectexamens afnemen? Ga dan naar de pagina ‘Voor Opleiders’

Het examen
Het is een praktijkexamen waarin theorie-onderdelen zijn geïntegreerd. Je wordt geëxamineerd op de competenties en vaktechnieken die betrekking hebben op jouw werkzaamheden als Keukenassistent. Het generieke deel van het kwalificatiedossier, waaronder taal, rekenen en loopbaan en burgerschap, wordt niet geëxamineerd. 

Benieuwd hoe een examen SVH Keukenassistent eruit ziet? Bekijk dan onderstaande video. 

Wat ga je doen tijdens het examen?
Je moet een werkformulier invullen, de juiste ingrediënten en materialen verzamelen, gerechten bereiden en je werkplek afruimen en schoonmaken. Exameneisen die onder andere terugkomen in het examen zijn verschillende snij- en kooktechnieken, en het herkennen van ingrediënten en materialen. Daarnaast word je ook beoordeeld op het maken van een planning, hygiënisch werken en werkhouding. Je voert de opdrachten uit binnen een vooraf gestelde tijd. 

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.