Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden en privacyverklaring voor meer informatie.
Sluit

Examens

Het examen SVH Kok kun je in combinatie met een opleiding afleggen, maar dit hoeft niet. Je kunt ook alleen een examen afleggen. Dit kan echter niet als particulier bij SVH. Ben je een docent of opleider en wil je projectexamens afnemen bij SVH? Ga dan naar de pagina Voor opleiders. 

Op horeca.nl vind je meer informatie over de verschillende aanbieders van het examen SVH Kok in combinatie met een opleiding. Met het diploma SVH Kok ben je klaar voor een beginnende functie in de keuken. Het eindexamen doe je bij je onderwijsinstelling nadat je je opleiding hebt afgerond of je boekt afzonderlijk het examen bij onderstaande instellingen.

Hieronder vind je de instellingen waarbij je een examen SVH Kok kunt afleggen zonder opleiding.

 • ROC Midden Nederland
  Je doet examen in een professionele kookstudio in Nieuwegein, onder begeleiding van een deskundig en bevlogen docent. Benodigde materialen en ingrediënten voor het examen zijn inbegrepen. Een koksbuis c.q. schort, passend schoeisel en messenset dient je zelf mee te nemen. De prijs bedraagt € 590,- (vrijgesteld van BTW).
  Meer weten of reserveren? Neem contact op met Projectburo Bedrijfsopleidingen, via e-mailadres: bedrijfsopleidingennb+rocmn+nl
 • Summa College Eindhoven, school Horeca
  Je doet examen in een professionele keuken in Eindhoven, onder begeleiding van een docent/instructeur van Summa College Eindhoven, school Horeca. De prijs van het examen bedraagt € 590,- per persoon (vrijgesteld van btw). Alle materialen en ingrediënten voor het examen zijn inbegrepen.
  Wil je meer weten over het examen en de examendata? Neem dan contact op met Christ Bullens, via e-mailadres: c.bullens@summacollege.nl  

  De beoordeling van het examen valt onder de verantwoordelijkheid van SVH.

Het examen
Het examen bestaat uit een theorie-gedeelte en praktijk. Je moet voorbereidingslijsten invullen, mise-en-place-werkzaamheden uitvoeren, gerechten bereiden, gerechten doorgeven en afrondende werkzaamheden uitvoeren. 

Het geheime ingrediënt dat ben jij.