Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden en privacyverklaring voor meer informatie.
Sluit

Examens

Het examen SVH Zelfstandig werkend kok kun je in combinatie met een opleiding afleggen, maar dit hoeft niet. Je kunt ook alleen een examen afleggen. Dit kan echter niet als particulier bij SVH en het wordt aangeraden om eerst het diploma SVH Kok of mbo niveau 2 kok te behalen of om een opleiding te volgen. Ben je een docent of opleider en wil je projectexamens afnemen bij SVH? Ga dan naar de pagina Voor opleiders. 

Op horeca.nl vind je meer informatie over de verschillende aanbieders van het examen SVH Zelfstandig werkend kok in combinatie met een opleiding. Met het diploma SVH Zelfstandig werkend kok ben je klaar voor een begeleidende en bewakende rol in de keuken. Het examen doe je bij je onderwijsinstelling nadat je je opleiding hebt afgerond of je boekt afzonderlijk het examen bij onderstaande instellingen.

Hieronder vind je de instellingen waarbij je een examen SVH Zelfstandig werkend Kok kunt afleggen zonder opleiding.

  • ROC Midden Nederland
    Je doet examen in een professionele kookstudio in Utrecht of Nieuwegein, onder begeleiding van een deskundige en bevlogen docent. Een koksbuis c.q. schort, messenset en passend schoeisel moet je zelf meenemen. De overige materialen en ingrediënten voor het examen zijn inbegrepen. De prijs voor het examen bedraagt € 675,- per persoon (vrijgesteld van btw).
    Wil je meer weten over het examen en de examendata? Neem dan contact op met Projectburo Bedrijfsopleidingen, via mailadres: bedrijfsopleidingennb+rocmn+nl
  • Summa College Eindhoven, school Horeca
    Je doet examen in een professionele keuken in Eindhoven, onder begeleiding van een docent/instructeur van Summa College Eindhoven, school Horeca. De prijs voor het examen bedraagt € 605,- per persoon (vrijgesteld van btw). Alle materialen en ingrediënten voor het examen zijn inbegrepen.
    Wil je meer weten over het examen en de examendata? Neem dan contact op met Christ Bullens, via mailadres: c.bullens@summacollege.nl.

    De beoordeling van het examen valt onder de verantwoordelijkheid van SVH.

Het examen
Het examen bestaat uit zowel een theorie-gedeelte als praktijk. Je gaat een driegangenmenu ontwikkelen, mise-en-place werkzaamheden uitvoeren en de gerechten bereiden. Ook zorg je voor de doorgifte van de gerechten en doe je afrondende werkzaamheden. Daarnaast komt het onderdeel coachen en begeleiden aan bod en voer je afsluitend een gesprek met je assistent. 

SVH Meesterschenkers, daar staan wij achter.