Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.
Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.
Op woensdag 10 juli is ons kantoor gesloten vanwege een bedrijfsactiviteit. Mail je vraag naar info@svh.nl of stel je vraag via de chat. Donderdag 11 juli staan we weer voor je klaar. Excuses voor het ongemak.
De SVH meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.
Welkom in de omgeving voor opleiders! Hier is het mogelijk om via de actie aan de rechterkant (project)examens te bestellen of als SVH Leermeester+ de SVH Praktijkbewijzen aan te vragen als je bent ingelogd én de juiste rechten hebt. Wil je ook (project)examens bestellen of SVH Praktijkbewijzen aanvragen? Neem dan contact met ons op.
SVH organiseert verschillende activiteiten voor de horecabranche.
Op 10 april ondertekenden SVH en PROVSO.WORKS een samenwerkingsovereenkomst. Aanleiding is de ontwikkeling van HACCP-lesstof in de WerkVerkenner, het online les- en leerplatform van PROVSO.WORKS. Hiermee is het behalen van een HACCP-certificaat binnen handbereik voor leerlingen in het PRO- en VSO-onderwijs.
Maandag 15 april zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2024. De eerste editie sinds 2019 van deze jaarlijkse vakwedstrijd en werd ook nog eens voor de tiende keer gehouden. In totaal hebben 70 jonge koks en gastheren en -vrouwen meegedaan.
Woensdag 10 april heeft Marco Bemelmans de Hart voor de Horeca Award ontvangen uit handen van Ricardo Eshuis, directeur van SVH. De uitreiking vond plaats tijdens de grote landelijke finale van de talentenwedstrijd PROfessionals in Schijndel op het Elde College, waar Marco Bemelmans initiatiefnemer van is. Marco Bemelmans over het winnen van de award: "Je had me niet gelukkiger kunnen maken, dit vind ik echt geweldig!"
Zout is een belangrijk onderwerp binnen de horeca. De horeca is zich steeds meer bewust dat koken met minder zout ook lekker kan zijn en gezondheidsvoordelen voor de gasten kan opleveren. De Nierstichting en SVH hebben daarom samen een e-learning ontwikkeld voor de horeca: Zoutbewust koken.
Danny Kroes en Thomas van Gelder hebben donderdag 28 maart de talentenwedstrijd PROfessionals van de Friese praktijkscholen gewonnen. De twee leerlingen van praktijkschool De Diken in Sneek kregen een grote beker en een mooie cadeaubon in hun eigen leskeuken uitgereikt door juryvoorzitter, sterchef en SVH Meesterkok Jonathan Zandbergen.
Het Nederlandse Bocuse d’Or team met chef Marco van der Wijngaard en commis Stijn de Jong (beiden Sterklas) heeft tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim de 11de plaats behaald, waarmee het zich net niet heeft gekwalificeerd voor de wereldfinale in Lyon in januari 2025.
Op zondag 17 maart jl. is Cindy Borger, mede-eigenaar en maître bij Restaurant De Groene Lantaarn** in Staphorst, geslaagd voor haar Meesterproef SVH Meestergastvrouw. Cindy is na haar inauguratie de 49ste SVH Meester in Nederland die de titel SVH Meestergastheer c.q. Meestergastvrouw mag dragen. Restaurant De Groene Lantaarn is hiermee een van de 8 restaurants in Nederland waar meer dan 1 SVH Meester werkzaam is: Jarno Eggen is sinds 2015 SVH Meesterkok.
Chef-kok Marco van der Wijngaard (31) vertegenwoordigt Nederland dinsdag 19 en woensdag 20 maart 2024 tijdens de Europese finale van Bocuse d’Or in het Noorse Trondheim. SVH is trotse partner van de Bocuse d'Or wedstrijden.
SVH Praktijkbewijzen zijn certificaten van vakbekwaamheid voor medewerkers die bepaalde vaardigheden op de werkvloer kunnen leveren. SVH Praktijkbewijzen kunnen uiteindelijk leiden tot een branchediploma van SVH. De praktijkbewijzen zijn tot nu toe in te zetten voor keukenassistent (KAS) en/of bedieningsassistent (BAS).
De 23ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. SVH is trotse partner van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs.
Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.