Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.
Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.
Op woensdag 10 juli is ons kantoor gesloten vanwege een bedrijfsactiviteit. Mail je vraag naar info@svh.nl of stel je vraag via de chat. Donderdag 11 juli staan we weer voor je klaar. Excuses voor het ongemak.
De SVH meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.
Welkom in de omgeving voor opleiders! Hier is het mogelijk om via de actie aan de rechterkant (project)examens te bestellen of als SVH Leermeester+ de SVH Praktijkbewijzen aan te vragen als je bent ingelogd én de juiste rechten hebt. Wil je ook (project)examens bestellen of SVH Praktijkbewijzen aanvragen? Neem dan contact met ons op.
SVH organiseert verschillende activiteiten voor de horecabranche.
Marèl Disselhorst van restaurant YANO in Rotterdam is uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2023. Deze prestigieuze prijs voor jong gastvrijheidstalent werd dit jaar voor de 22e keer uitgereikt. Tweede werd Wouter Barneveld van restaurant Merlet in Schoorl en de derde prijs ging naar Rens Morshuis van restaurant Aan de Poel in Amstelveen. Ricardo Kreutz won de prijs voor de beste cocktail. De bekendmaking vond plaats op 30 oktober 2023 tijdens de lancering van editie 2024 van restaurantgids Lekker500.
Het was een bewogen jaar voor de horeca, en ook bij restaurantgids Lekker500 was er sprake van verandering en vernieuwing. De concurrentie aan de top bij de gevestigde orde is groot, maar maakt dit jaar toch plaats voor een aantal nieuwe gezichten en jong talent. In deze editie van de Lekker500 mogen we maar liefst 12 nieuwkomers in de top-100 verwelkomen, waarbij er nog meerdere restaurants op de drempel staan te trappelen om ook binnen te dringen.
Van maandag 9 tot en met woensdag 11 oktober vindt horecavakbeurs BBB Maastricht plaats. SVH is natuurlijk van de partij! Je bent van harte welkom op onze stand. We staan in de (Non) Food Hal bij stand F310. Maak kennis met onze nieuwste leermiddelen en examens en ontdek jouw ontwikkelkansen binnen het horecavak. Zien we je daar? Een vers kopje koffie staat voor je klaar.
Maandag 25 september 2023 namen tien finalisten van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) 2023 het tegen elkaar op tijdens de praktijkdag. Met pittige praktijkproeven als het bereiden van een stroganoffsaus aan tafel, een verkoopgesprek in het Engels en het maken van een cocktail met Hennessy Cognac, streden de deelnemers om de titel van beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland. De uitslag wordt bekendgemaakt op 30 oktober 2023 tijdens de lancering van Lekker500 editie 2024.
Maandag 18 september tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is Marco van der Wijngaard, samen met zijn commis Stijn de Jong, van restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht, voor de tweede keer de winnaar geworden van de Nederlandse finale van Bocuse d’Or. Zij vertegenwoordigen Nederland tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim op 19 en 20 maart 2024.
Op maandag 23 oktober vindt in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer het evenement: Futureproof Horeca plaats. Dit evenement geeft horecaprofessionals de unieke mogelijkheid om de nieuwste technologie en duurzame ontwikkelingen in de branche te verkennen.
Bezoekers van Gastvrij Rotterdam konden vorige week op de stand van SVH volop onze nieuwste leermiddelen en examens bekijken, waaronder de vernieuwde e-learning SVH Barista die op de beurs werd gelanceerd. Met deze e-learning ontdek je de kunst van het koffiezetten en word je een meester in het bereiden van perfecte espresso’s en romige cappuccino's. De e-learning SVH Barista is ontwikkeld in samenwerking met koffiebranderij Mocca d’Or, De Koffieschool, CUPP en de International Tea & Coffee Academy (ITC) hebben ook meegewerkt aan de ontwikkeling.
Wie bakt de lekkerste ‘pizza nova’ van Nederland? Daar draait het om bij het NK Pizza Bakken 2024. Samen met De Lekkerste Wedstrijden organiseert Pizza Profs op dinsdagmiddag 9 januari 2024 tijdens de Horecava in Amsterdam de tweede editie van deze vakwedstrijd voor professionele pizzaiolo’s. De inschrijving voor het NK Pizza Bakken is inmiddels gestart.
Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en Orbisk werken samen om de voedselverspilling in de horeca terug te dringen. Dat is hard nodig, want jaarlijks wordt er wereldwijd 1,3 miljard kilo aan voedsel verspild. Dit is 1/3e van al het geproduceerde voedsel. De Nederlandse horeca gooit jaarlijks minimaal 150 miljoen kilo voedsel weg. De sector moet haar verantwoordelijkheid nemen om dit te voorkomen en verder te verduurzamen.
Van maandag 18 tot en met woensdag 20 september vindt de 10e editie van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam plaats. Als branchepartner van deze beurs is SVH natuurlijk van de partij en feliciteren wij Gastvrij Rotterdam met deze speciale jubileumeditie! Je bent van harte welkom op onze stand. We staan in Hal 6 bij stand 6.315. Maak kennis met onze nieuwste leermiddelen en examens en ontdek jouw ontwikkelkansen binnen het horecavak. Zien we je daar? Een vers kopje koffie van Mocca d’Or staat voor je klaar.
Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.