Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.
Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.
Op woensdag 10 juli is ons kantoor gesloten vanwege een bedrijfsactiviteit. Mail je vraag naar info@svh.nl of stel je vraag via de chat. Donderdag 11 juli staan we weer voor je klaar. Excuses voor het ongemak.
De SVH meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.
Welkom in de omgeving voor opleiders! Hier is het mogelijk om via de actie aan de rechterkant (project)examens te bestellen of als SVH Leermeester+ de SVH Praktijkbewijzen aan te vragen als je bent ingelogd én de juiste rechten hebt. Wil je ook (project)examens bestellen of SVH Praktijkbewijzen aanvragen? Neem dan contact met ons op.
SVH organiseert verschillende activiteiten voor de horecabranche.
Dinsdag 21 mei vieren we voor het eerst Nationale Horecadag. Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) is officieel partner geworden van dit evenement. Samen met initiatiefnemer Lennart Maas, manager van hotel Park Plaza Victoria Amsterdam, organiseren Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en SVH deze grootste open dag voor en door de horeca.
Op woensdag 17 april 2019 is Joey de Kruijf, General Manager en Maître bij Central Park in Voorburg, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer.
SVH is partner geworden van de NHGP; de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs, de topwedstrijd voor de bediening. Het gezamenlijke doel van zowel de wedstrijd als SVH is om het Nederlandse gastheerschap naar een hoger niveau te tillen en jonge gastheren en gastvrouwen te stimuleren om het beste uit zichzelf te halen.
Na het succes van vorig jaar organiseren FNV Horeca en SVH ook dit jaar de speciale Leermeestertour. Leermeesters in de horeca bieden we de kans een kijkje in de keuken te nemen bij twee bijzondere leerbedrijven: de winnaar (Van der Valk Hotel Sassenheim-Leiden) en runner up (Hotel Okura Amsterdam) van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2018/2019!
Op zondag 31 maart is Bart Ausems, chef-kok en eigenaar van Restaurant Tout à Fait* in Maastricht, geïnaugureerd tot 147ste SVH Meesterkok. Tijdens de inauguratie ontving Bart het Meesterlint en het SVH Meesterdiploma van zijn inaugurator de heer Theo Bovens, commissaris van de Koning van de provincie Limburg.
Op woensdag 20 maart 2019 is Edger Groeneveld, Sommelier bij Restaurant ’t Nonnetje** in Harderwijk, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Wijnmeester. Na zijn inauguratie mag Edger als 35ste SVH Wijnmeester toetreden tot de SVH Meesterfamilie.
Op maandag 18 maart is Piet Tamminga, ijsbereider en eigenaar van Puur Tamminga in Veenendaal, geïnaugureerd tot 32ste SVH Meesterijsbereider. Tijdens de inauguratie ontving Piet het Meesterlint en het SVH Meesterdiploma van zijn inaugurator Pieter Kluyver, directeur Guersney Cream Services ltd.
De nieuwe mix bestaat uit theorieboeken, werkboeken, praktijkkaarten, instructiefilms en een online omgeving. De oude methode werd door gebruikers als ‘te talig’ benoemd. In het nieuwe theorieboek wordt de theorie daarom kort en bondig uitgelegd, ondersteund door veel beeldmateriaal.
Mounir Toub is sinds dit jaar de nieuwe BAS & KAS ambassadeur. Als ambassadeur gaat hij bij scholen kijken waar hij docenten bij kan helpen. Je hebt bijvoorbeeld docenten die goed kunnen lesgeven, maar
moeite kunnen hebben met het vaktechnische gedeelte en andersom. Hij gaat zijn uiterste best doen om beide expertises met elkaar te koppelen.
Op maandag 11 maart is Ronnie Brouwer, Restaurantmanager/Sommelier bij Restaurant De Kromme Dissel* in Heelsum, geïnaugureerd tot 34ste SVH Wijnmeester. Tijdens de inauguratie ontving Ronnie het Meesterlint en het SVH Meesterdiploma.
Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.