Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Nieuws

21 jul. 2023
Esther de Mönnink geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastvrouw

Op 20 juli jl. is Esther de Mönnink, gastvrouw en mede-eigenaar van restaurant De Swarte Ruijter* in Holten, geslaagd voor haar Meesterproef SVH Meestergastvrouw. Esther heeft met het afleggen van een succesvolle Meesterproef een van haar grootste ambities waargemaakt: SVH Meestergastvrouw worden. Na haar inauguratie, die later dit jaar plaatsvindt, is Esther de 47ste SVH Meester in Nederland die de titel SVH Meestergastheer/-vrouw mag dragen.

4 jul. 2023
De Rheezerbelten lanceert eigen academy

Het opleiden en begeleiden van medewerkers heeft altijd een belangrijke rol gespeeld bij De Rheezerbelten. Het bedrijf biedt verschillende stageplekken aan in zowel de keuken als de bediening. Het creëren van enthousiasme was een van de redenen om in samenwerking met SVH een eigen academy op te zetten. Leren en doorgroeien maakt het werk leuker en interessanter.

4 jul. 2023
SVH biedt horecascholen naast leermiddelen ook volop nieuwe examenproducten

In nauwe samenwerking met het horecaonderwijs ontwikkelt SVH continu nieuwe leermiddelen en ook examens voor horecaopleidingen. SVH is officieel gecertificeerd als examenleverancier voor het leveren van gevalideerde examens voor het middelbaar beroepsonderwijs binnen het domein horeca/bakkerij. SVH levert examenmateriaal voor het beroepsgerichte deel van het kwalificatiedossier en op verzoek van scholen nu ook voor keuzedelen.

3 jul. 2023
SVH en Kaasfort Amsterdam introduceren nieuwe rol Fromager

SVH en Kaasfort Amsterdam gaan een samenwerking aan om het kaasambacht verder uit te dragen. Er zijn opleidingsprogramma's uitgewerkt en er worden e-learning programma’s ontwikkeld om het vakmanschap op het gebied van kaas te stimuleren. Het nieuw te ontwikkelen kaastraject moet leiden tot een nieuwe rol Fromager.

1 jul. 2023
Herregistreer je nu in het nieuwe Register Sociale Hygiëne

Per 1 juli 2023 is het nieuwe register sociale hygiëne operationeel, dat beheerd wordt door de Landelijke commissie sociale hygiëne (Lcsh). Iedereen die al geregistreerd stond in het SVH Register sociale hygiëne kan vanaf nu een gratis herregistratie aanvragen.

20 jun. 2023
Maar liefst 6 chefs door naar Nederlandse finale van Bocuse d'Or

Maandag 19 juni streden maar liefst 11 chefs om een plek in de Nederlandse finale van Bocuse d’Or, tijdens een Cookoff in De Kookfabriek in Rotterdam. Deze extra voorronde werd dit jaar na een overweldigend aantal aanmeldingen in het leven geroepen. Na een zinderende strijd wisten uiteindelijk zes chefs zich te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september.

15 jun. 2023
13 chefs strijden in Cookoff om plek in Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni is het zover: de Cookoff voor Bocuse d’Or Nederland. Maar liefst 13 chefs gaan de strijd aan voor een plek in de Nederlandse finale op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam. Er zijn vijf finale plekken te vergeven die ook alle vijf worden ingevuld. De vijf besten gaan door.

9 jun. 2023
Twan Hakvoort tweede SVH Meesterhorecaondernemer!

Op vrijdag 9 juni is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer.

7 jun. 2023
Leermeestertour in juni biedt leermeesters volop inspiratie langs leerbedrijven aan de top

Na het succes van eerdere edities organiseert SVH dit jaar een speciale Leermeestertour voor leermeesters in het horecavak. Leermeesters krijgen in de week van 26 tot en met 29 juni de unieke kans een kijkje in de keuken te nemen bij de vier beste leerbedrijven in de horeca. Deze leerbedrijven werden tijdens de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2022/2023 in de finale op Horecava afgelopen januari verkozen tot beste leerbedrijven van Nederland.

30 mei 2023
Bocuse d’Or Nederland organiseert Cookoff wegens overweldigend aantal aanmeldingen

Bocuse d’Or Nederland organiseert een Cookoff om vijf finalisten te selecteren voor de Nederlandse finale op Gastvrij Rotterdam. Deze extra voorronde binnen de wedstrijd is het gevolg van het overweldigend aantal aanmeldingen en de hoge kwaliteit van de chefs die hebben aangegeven mee te willen doen aan deze prestigieuze wedstrijd. De Cookoff zal gaan tussen maximaal 15 kandidaten op maandag 19 juni in De Kookfabriek in Rotterdam.

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.