Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.
Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.
Op woensdag 10 juli is ons kantoor gesloten vanwege een bedrijfsactiviteit. Mail je vraag naar info@svh.nl of stel je vraag via de chat. Donderdag 11 juli staan we weer voor je klaar. Excuses voor het ongemak.
De SVH meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid die iemand in de horeca kan behalen.
Welkom in de omgeving voor opleiders! Hier is het mogelijk om via de actie aan de rechterkant (project)examens te bestellen of als SVH Leermeester+ de SVH Praktijkbewijzen aan te vragen als je bent ingelogd én de juiste rechten hebt. Wil je ook (project)examens bestellen of SVH Praktijkbewijzen aanvragen? Neem dan contact met ons op.
SVH organiseert verschillende activiteiten voor de horecabranche.
Op maandag 26 maart is Wilco Berends, chef-kok en eigenaar van Restaurant De Nederlanden*, Vreeland, geïnaugureerd tot SVH Meesterkok.
De Landelijke Examencommissie van SVH (LEC-SVH) heeft, in samenspraak met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), besloten de overgangsregeling die tot 1 mei loopt niet te verlengen.
In Emmen is half februari een nieuwe opleiding tot SVH Kok gestart. De stoomcursus wordt geserveerd door het Emmer bedrijf Select & Match en gefinancierd door de betrokken gemeentes.
Binnenkort zal de website Passie voor Horeca in een nieuw jasje gestoken worden. Dit betekent dat het platform terug zal komen, echter wel in een andere vorm.
Wie wordt het beste ROC van Oost Nederland?
Voor de 11e keer op rij organiseert SHA (Stichting Horecatalent Achterhoek) op woensdag 7 maart de Horeca Talentendag.
SVH heeft de nieuwe titel van de PlanBoekserie ‘Ondernemingsplan voor de Horeca’, in samenwerking met ROC Mondriaan, vertaald! ‘Business Plan for the Hospitality Industry’ is daarmee het eerste Engelstalige deel van de PlanBoekserie en is specifiek gericht op het horecaonderwijs en gemaakt voor en door de horecabranche!
Op donderdag 15 februari is Wilco Berends (45), chef-kok en eigenaar van Restaurant De Nederlanden*, Vreeland, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Wilco bekroont zijn carrière met het afleggen van een zeer geslaagde Meesterproef.
Rookruimtes verboden
Het gerechtshof in Den Haag heeft bepaald dat een rookruimte in een horeca-inrichting onrechtmatig is. In het hoger beroep dat is aangespannen door Clean Air Nederland (CAN) tegen de Nederlandse Staat, is bepaald dat iedereen het recht heeft om een horecagelegenheid te betreden zonder het risico te lopen om in aanraking te komen met rook.
De uitstroom van medewerkers uit de sector is hoog. De behoefte aan nieuwe medewerkers is enorm. Zij moeten allemaal ingewerkt worden en vragen om begeleiding op de werkvloer. Het is dus logisch dat ook de behoefte aan leermeesters enorm is gestegen. In 2017 zijn er bijna 1.500 nieuwe SVH Leermeesters bijgekomen (een toename van 30%).
Wauw! Wat een week en wat een fantastische Horecava editie!
Wij genieten nog eventjes na als dat mag...
Met alle hoogtepunten hieronder nog eens op een rijtje gezet.
Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.