Deze site maakt gebruikt van cookies. Door verder te gaan ga je hiermee akkoord. Lees onze gebruikersvoorwaarden voor meer informatie.

Sluit

Nieuws

11 jan. 2024
Het Noorden van Aalten wint wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024

Het Noorden van Aalten is uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024. Op de tweede plaats staat BRASA bar & kitchen uit Purmerend, gevolgd door Grand Hotel De Draak uit Bergen op Zoom. Christiaan Veldman van Grand Hotel De Draak kreeg de titel Beste Leermeester Horeca 2023/2024 uitgereikt. Op de laatste dag van Horecava 2024 maakte Ricardo Eshuis, directeur van SVH en voorzitter van de wedstrijdcommissie de winnaars bekend. De wedstrijdcommissie van Beste Leerbedrijf Horeca was erg onder de indruk van alle leerbedrijven en hun leermeesters, waarbij Het Noorden van Aalten extra opviel.

10 jan. 2024
Tawfik el Shanwany wint NK Pizza bakken 2024

Tawfik el Shanwany van LouLou Pizzabar in Amsterdam heeft op 9 januari 2024 het NK Pizza bakken 2024 op de Horecava gewonnen met zijn pizza Ti voglio bene (Ik houd van jou). De jury was vol lof over zijn deeg en kooktechnieken.

18 dec. 2023
Albeda met Bakery Innovation Academy eerste bakkersopleiding die modulair examineert met examens van SVH

Woensdag 13 december vond bij de Bakery Innovation Academy (BIA) in Vlaardingen de eerste modulaire examendag plaats. Een groep kandidaten van de Brood & Banket opleiding deed mee aan de pilot, die werd georganiseerd in samenwerking met examenleverancier Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). 

9 dec. 2023
Gert Wiltvank geslaagd voor Meesterproef SVH Meestergastheer

Op vrijdag 8 december jl. is Gert Wiltvank, maître bij Restaurant De Librije*** in Zwolle, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meestergastheer. Gert is na zijn inauguratie, die begin 2024 zal plaatsvinden, de 48ste SVH Meester in Nederland die de titel SVH Meestergastheer c.q. Meestergastvrouw mag dragen. Restaurant De Librije is hiermee het enige restaurant in Nederland waar 3 SVH Meesters werkzaam zijn: Thérèse Boer-Tausch is SVH Wijnmeester en SVH Meestergastvrouw en Jonnie Boer is SVH Meesterkok.

7 dec. 2023
Achterhoek voorloper duurzaam horecaonderwijs met SVH e-learning Achterhoek Food

In november vond op het Graafschap College in Doetinchem de kick-off plaats van de e-learning Achterhoek Food. Een bijzonder uniek en lokaal project waarin duurzaamheid, lokaal ondernemen en het horecaonderwijs samenkomen. Het doel is om de kennis over duurzaamheid in de koksopleidingen te vergroten door inspiratie te halen uit toonaangevende personen in de regio.

30 nov. 2023
SVH maakt Top 3 Beste Leerbedrijf Horeca en Beste Leermeester Horeca bekend

Donderdag 30 november maakte SVH, namens de commissie Beste Leerbedrijf Horeca, bekend welke leerbedrijven en leermeesters in de Top 3 van de wedstrijd staan.

29 nov. 2023
Bakkracht en SVH ontwikkelen vmbo-lespakket voor meer instroom in bakkerijsector

Stichting Bakkracht heeft in samenwerking met Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) een lespakket ontwikkeld dat met name gericht is op vmbo-scholen zonder bakkerij- of horecarichting. Deze scholen kunnen met dit lespakket hun leerlingen op een aantrekkelijke manier laten kennismaken met de opleidingen en het werk in de bakkerij en horeca. Het pakket is onderdeel van een breder programma, dat ook een challenge omvat voor leerlingen van vmbo-scholen met een bakkerij- of horecarichting. 

16 nov. 2023
Ontdek jouw talenten met gratis advies van een loopbaancoach

Tot 27 november 2023 kunnen mensen die maximaal een opleiding op MBO niveau 2 hebben afgerond gratis ontwikkeladvies aanvragen bij een loopbaancoach. Met dit advies ontdekken zij in 3 tot 5 adviesgesprekken met een loopbaanadviseur of jobcoach wat hun talenten zijn. Ricardo Eshuis, directeur van SVH: "SVH ondersteunt dit initiatief van Hoe werkt Nederland van harte. Het is zowel goed voor werknemers als werkgevers in de horeca. Want zo’n ontwikkelplan helpt bij het behouden, binden en boeien van medewerkers in onze sector. En houdt het werk leuk!"

13 nov. 2023
Themadag arbeidsmarkt Hospitality

De toekomst van werk is opwindend en vol uitdagingen, en het is belangrijk om je daarop voor te bereiden. We nodigen je graag uit voor onze inspirerende themadag Inspelen op verandering. Een evenement dat je niet mag missen. Samen met partners Koninklijke Horeca Nederland, Stichting House of Hospitality, SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) en Gemeente Amsterdam organiseren we dit event.

9 nov. 2023
SVH maakt top 10 beste leerbedrijven van Nederland bekend

Donderdag 9 november 2023 maakte Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) de Top 10 van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca 2023/2024 bekend. Er werden dit jaar ruim 100 leerbedrijven genomineerd. Met de bekendmaking van de Top 10 is de eerste fase van de wedstrijd afgesloten. In december wordt bekend welke van deze leerbedrijven zich hebben geplaatst voor de Top 3.

Eetbare kunstwerkjes, daar staan wij achter.